NL FR

HRPro.be est l’association des professionnels en RH en Belgique.

Nous donnons une voix à la profession RH en Belgique.

Brexit: de nieuwe sociale regels haarfijn uitgelegd

Date: 03 mars 21
Location: DIgitaal
Temps:

11:00 - 12:00

Prix: €0
Organisateur:
Inscrire: Visitez le site web

Hoe goed bent u op de hoogte van de nieuwe sociale regels in het handelsakkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk? Van de veranderingen op het vlak van verblijfsvergunningen, korte professionele verplaatsingen, sociale zekerheid en professionele mobiliteit? Onze experten leggen ze u haarfijn en bovenal concreet uit.

 

Op 31 december om middernacht verliet het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk de interne markt en de douane-unie van de EU. Gelukkig kwam het niet tot het gevreesde ‘cliff-edge’-scenario, maar het VK is wel degelijk opnieuw een derde land geworden.

 

Door het sluiten van een handels- en samenwerkingsakkoord (Trade and Cooperation Agreement - TCA) op 24 december, dat voorlopig van toepassing is sedert 1 januari 2021, konden onder andere douanerechten op handel worden vermeden. Dat akkoord kon echter niet verhinderen dat talrijke veranderingen en procedures in werking traden op die datum.

 

Een van de domeinen die het meest getroffen wordt door die nieuwe realiteit is dat van de sociale kwesties.

 

Naar aanleiding van het Brexit-webinar van oktober 2020, brengt het VBO opnieuw Belgische experts rond de digitale tafel om de wijzigingen voor te stellen die ingingen op 1 januari 2021 en om op al uw concrete vragen te antwoorden.

 

Houd alvast uw agenda vrij voor ons webinar op woensdag 3 maart (van 11.00 u. tot 12.00 u.)

 

De mondelinge presentaties zullen worden gehouden in het Nederlands, de slides en de moderatie in het Frans. De Q&A zal doorgaan in beide talen.

 

Raadpleeg hier het volledige programma van dit webinar.


Inschrijven?

Inschrijven is gratis, maar noodzakelijk. Snel reserveren is de boodschap! We beperken immers het aantal deelnemers om topniveau en maximale interactiviteit te garanderen.

  

Hoe interactief deelnemen?

Deelnemen kan enkel online. U ontvangt een e-mail meteen link waarmee u vanaf 10.45 u. kunt inloggen voor het webinar.

 

Wilt u onze sprekers een vraag stellen, mail die dan op voorhand naar Emily Couturier, events@vbo-feb.be. Vermeld duidelijk voor welke spreker de vraag is bedoeld.

Andere vragen zal u tijdens het event via de chat kunnen stellen.

  

Contact?

Meer info of vragen?

Neem dan contact op met Emily Couturier, T 02 515 09 50, events@vbo-feb.be.