NL FR

HRPRO.be is the association of HR Professionals in Belgium.

We give a voice to the HR Profession in Belgium.

VOV-Pitstop Januari - welzijn

Datum: 13 januari 22
Locatie: Online
Tijdstip:

9:45 - 16:00

Prijs: TBD
Organisator: VOV
Inschrijven: Bezoek de website

De volgende sprekers staan op het programma:

Delia Mensitieri, onderzoeker aan de UGent, over haar doctoraat: 'Inclusion starts with I. Reducing identity threat to promote an inclusive climate and to improve performance, career ambitions and satisfaction'.

Els Guldentops en Mia Van Laeken van IDEWE - De welzijnsattitude van leidinggevenden optimaliseren aan de hand van een hybride leerpad? Dat kan!
Het is de taak van de leidinggevende om het welzijn van de werknemers te garanderen. Om hun mentaal en fysisch welzijn te beschermen, te verbeteren. Hoe doen leidinggevenden dat? Hoe houden ze de vinger aan de pols? Hoe creëren ze die alertheid om door deze welzijnsbril naar werknemers te kijken? En vooral, hoe kan jij hen daarbij helpen? Getriggerd om meer te weten? Hoe zijn we tewerk gegaan om met het hybride leerpad ‘Welzijn op het werk voor leidinggevenden’ hun welzijnsattitude te optimaliseren? Wat waren onze uitgangspunten en betrachtingen? Hoe hebben we dat vertaald naar e-learnings en tools? Hoe hebben we breinleren mee verwerkt in deze opleiding? Kortom, hoe zorgen we ervoor dat we het meeste leer- en gedragseffect hebben met deze opleiding! Hoor je het ook graag eens van een ander? Dat kan via onze getuigenis, live online.

Claudine Drees van SleepCompass - fit op het werk: Slaap zorgt voor fysiek en mentaal herstel. Ook voor het persoonlijk welzijn is goed slapen  een wondermiddel. Wanneer we tijdens de slaap niet voldoende recupereren, heeft dat zijn weerslag op de dag. We zijn moe, lusteloos en prikkelbaar. We kunnen ons maar moeilijk concentreren, zijn vergeetachtig en gaan slechter presteren. Tegenslagen die op ons pad komen kunnen we slechter hanteren. In deze sessie neemt Claudine Drees van Sleepcompass, slaapexpert, je mee naar de wondere wereld van slaap met de slaaphygiëne quiz en een ontspannende oefening om het wakker liggen te verkorten.

Marijne Vluymans van TriFinance over de introductie van Fitcoins in het kader van welzijn op het werk.

Een case gebracht door Katrien Debeuckelaere en Kris Hapers van de CM. CM is een gezondheidsfonds. Dat willen we zijn voor onze leden en onze maatschappij. En uiteraard willen we dat ook zijn voor onze medewerkers. Maar hoe kan je zorgen voor het welzijn van meer dan 8000 mensen? Hoe dit stap voor stap introduceren in een beleid van zo'n grote organisatie, die momenteel zoveel verandering ondergaat? We delen graag onze ervaringen, succesjes, tegenslagen en vooral onze vragen met u en zijn benieuwd naar jullie inbreng.