NL FR

HRPRO.be is the association of HR Professionals in Belgium.

We give a voice to the HR Profession in Belgium.

Hrpro.be heeft een mandaat bij EAPM

01 februari 22
Geschreven door:

Sedert 1 januari 2022 heeft hrpro.be een zetel in de raad van bestuur van EAPM, de Europese koepelvereniging voor HR-verenigingen.

Het mandaat wordt ingenomen door David Ducheyne, voorzitter van hrpro.be.

Ducheyne: "Van bij de oprichting is hrpro.be een actief lid van de EAPM. Daarvoor waren wij dankzij de PMClub waarnemend lid. HR heeft er alle belang bij zich te verenigen om zo zich te kunnen profileren en zich te professionaliseren. We zijn soms zo gefragmenteerd en weinig aanwezig."

EAPM verenigt 38 landen en is zelf ook weer lid van de Wereldvereniging (WFMA) van HR associations. EAPM is daar de partner voor SHRM, de Amerikaanse organisatie.

Ducheyne: "De leden van hrpro.be zullen kunnen genieten van alle voordelen van een zich ontwikkelende EAPM. Belangrijk is te noteren dat EAPM, net zoals hrpro.be , een niet-commerciële vereniging is die dus geen winst nastreeft. Ik ben ervan overtuigd dat alle winsten die dergelijke verenigingen zouden maken, integraal ingezet moeten worden om het HR-métier te versterken. Het niet-commerciële karakter maakt ook dat we de vertegenwoordiging van HR ook op een neutrale manier kunnen doen, en ons niet moeten laten leiden door de commerciële belangen."

eapm.org

 

Hrpro.be